Historia ja tausta

Whitworth Art Gallery on tärkeä taidekokoelmia esittelevä museo Manchestessa, Englannissa. Se avattiin vuonna 1889 ja se on Englannin ensimmäisiä julkisia taidegallerioita. Museo on nimetty Sir Joseph Whitworthin mukaan, joka oli arvostettu insinööri ja yksi maan vaikutusvaltaisimmista hahmoista 1800-luvulla.

Whitworth Art Gallery oli alun perin tarkoitettu esittelemään teollistumisen aikakauden taidetta ja teollisuuden kehitystä. Museo on sijainnut nykyisessä rakennuksessaan, joka on uusklassistinen rakennus, vuodesta 1908 lähtien. Rakennus on suunnitellut arkkitehti J.W. Beaumont.

Kokoelmat ja näyttelyt

Whitworth Art Gallerylla on laaja kokoelma taideteoksia, joka sisältää yli 55 000 esinettä. Kokoelmiin kuuluvat muun muassa maalaukset, veistokset, grafiikka, kankaat ja esineet eri aikakausilta ja kulttuureilta.

Galleria on erityisen tunnettu modernin taiteen kokoelmistaan, joissa on esillä merkittäviä teoksia kuten Paul Gauguinin, Vincent van Goghin, Pablo Picasson ja Andy Warholin teoksia. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä sekä kiertäviä näyttelyitä kansainvälisten taideorganisaatioiden kanssa.

Museon tarina

Whitworth Art Gallery on kehittynyt merkittäväksi kulttuurikeskukseksi Manchesterissa. Museo on laajentunut useaan otteeseen ja tehnyt remontteja, kunnes se avasi uudelleen vuonna 2015 pitkän ja huolellisen uudistuksen jälkeen. Uudistuksessa lisättiin muun muassa uusi moderni laajennusosa, joka on voittanut useita arkkitehtuuripalkintoja.

Museon tavoitteena on edelleen esitellä ja tutkia taiteen monimuotoisuutta sekä tarjota kaikille mahdollisuus nauttia taiteesta ja kulttuurista. Whitworth Art Gallerylla on myös monia opetus- ja yhteisöohjelmia, jotka tarjoavat mahdollisuuden osallistua taiteen tekemiseen ja oppimiseen. Museo pyrkii myös edistämään osallistavaa ja kestävää kulttuuriperintöä sekä globaalia kuvataiteen ymmärrystä ja arvostusta.

Virtuaalikierros

Whitworth Art Gallery sijaitsee Manchesterin yliopiston kampusalueella ja on yksi Iso-Britannian arvostetuimmista taidemuseoista. Museo tarjoaa myös virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa pääsyn kokoelmiin ja näyttelyihin missä ja milloin tahansa. Virtuaalikierros on helppokäyttöinen ja interaktiivinen, joten kävijä voi tutustua taiteeseen omassa tahdissaan. Kierroksen avulla voidaan ihailla Whitworthin kokoelmien monipuolisuutta ja tutustua taiteilijoiden taustoihin. Kokemus on erityisen hyödyllinen niille, joille fyysinen vierailu on hankalaa tai mahdotonta.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Whitworth Art Gallery järjestää monenlaisia tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Museon tilat mahdollistavat erilaisten näyttelyiden, konserttien, työpajojen ja luentojen järjestämisen. Kävijät voivat osallistua taidehistoriasta tai taiteen tekniikoista kertoviin opastuksiin. Lisäksi museolla on ohjelma, joka on suunnattu sekä lapsille että aikuisille. Tällaiset tapahtumat ja aktiviteetit tarjoavat kävijöille mahdollisuuden syventyä taiteeseen, oppia uutta ja jakaa kokemuksia muiden taiteen ystävien kanssa.

Opastus ja Koulutus

Whitworth Art Gallery tarjoaa myös opastusta ja koulutusta eri ryhmille. Museossa järjestetään opastettuja kierroksia, jotka auttavat kävijöitä tutustumaan kokoelman merkityksellisiin taiteilijoihin ja teoksiin. Opastuksella kävijät oppivat taiteen historiasta sekä taiteen tekniikoista ja saavat syvällisemmän ymmärryksen näyttelyiden teemoista ja viesteistä. Koululaisryhmät voivat myös vierailla museossa ja osallistua opetusohjelmiin, jotka on suunniteltu vastaamaan opetussuunnitelman vaatimuksia. Tällainen taidekasvatus edistää luovuutta, kulttuurillista ymmärrystä ja visuaalista tietoisuutta.

Museokauppa

Whitworth Art Galleryn museokauppa tarjoaa monipuolisen valikoiman taidetarvikkeita, kirjoja, postikortteja ja muita lahjaesineitä. Kaupasta voi löytää jännittäviä ja ainutlaatuisia tuotteita, jotka tuovat kiehtovia taidekokemuksia kotiisi. Laadukkaat tuotteet ovat tulosta yhteistyöstä maailmanluokan taiteilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Museokauppa on avoinna samoin aukioloajoin kuin museo itse, joten voit tutustua tarjontaan käynnin yhteydessä tai vaikka poiketa vain ostoksille.

Kävijän Opas

Whitworth Art Galleryn kävijän opas tarjoaa yksityiskohtaista tietoa museon kokoelmista ja näyttelyistä. Opas sisältää kuvia ja kuvailevia tekstejä tärkeimmistä teoksista ja antaa taustatietoa taiteilijoista. Opas on hyvä apuväline vierailun aikana, jotta voit oppia lisää taiteen historiasta ja taiteilijoista. Lisäksi kävijän oppaan avulla voit suunnitella vierailusi etukäteen ja valita kiinnostavat näyttelyt. Opas on saatavilla museon sisäänkäynnin yhteydessä tai voit myös ladata sen museon verkkosivuilta ennen vierailua.

Aukioloajat ja Liput

Whitworth Art Gallery on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–17.00. Museoon voi tutustua myös torstai-iltana, jolloin se on avoinna klo 10.00–21.00. Maanantaisin museo on suljettu. Museoon on vapaa pääsy, mutta joitakin erityisnäyttelyitä saattaa olla maksullisia. Liput maksullisiin näyttelyihin voi ostaa museon sisäänkäynnin yhteydessä. Museo suosittelee varaamaan lippuja etukäteen erityisesti ruuhka-aikoina.

Sijainti

Whitworth Art Gallery sijaitsee Manchesterin kaupungissa, osoitteessa Oxford Road. Se sijaitsee lähellä Manchesterin yliopistoa ja on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Lähin rautatieasema on Oxford Road Station, ja paikan päälle voi saapua myös bussilla tai raitiovaunulla. Museossa ei ole omaa parkkipaikkaa, mutta alueelta löytyy pysäköintimahdollisuuksia.


Kommentit

Whitworth Art Gallery — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>