Edinburgh

Elämysten Edinburgh

 

Edinburgh, Edinburghin linna
Edinburghin linna

Skotlannin kauniissa pääkaupungissa Edinburghissa yhdistyvät historialliset ja modernit elementit sen ainutlaatuisen skottilaisessa ilmapiirissä. Kesälomamatka Edinburghiin kannattaa tehdä jo kesä-heinäkuun aikana, sillä elokuussa sen hotellit täyttyvät festivaalikansasta, kun Fringe ja Royal Tattoo –festivaalit saapuvat kaupunkiin. Edinburghiin voi lentää edullisimmin ja kätevimmin vaihtamalla lentoa jossakin Euroopan suurkaupungeista. Paikan päällä Edinburghissa kannattaa liikkua jalan, sillä kaikki kaupungin nähtävyydet sijaitsevat keskustassa hyvin lähellä toisiaan. Jos Edinburghin joukkoliikennettä haluaa kuitenkin matkan aikana syystä tai toisesta hyödyntää, on sen käyttö melko edullista ja jouhevaa.

Kaupungin päänähtävyys on Edinburghin linna, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla kukkulan päällä, josta on myös kaunis näkymä koko kaupunkiin. Linnoitusalueella sijaitsee lisäksi museoita sekä edullisten pubien ja kahviloiden täyttämä kaupungin vanha osa, joka on erityisesti paikallisten opiskelijoiden suosiossa. Harry Potter –kirjojen ystävän kannattaa ehdottomasti pistäytyä kahvikupposella The Elephant House –kahvilassa, joka on tunnettu tarinoiden luojan J. K. Rowlingin entisenä kantapaikkana. Edinburghiin kannattaa myös ottaa rennot vaatteet ja kengät mukaan, sillä sammuneen tulivuoren huipun, The Arthur’s Seatin päälle kapuaminen on ikimuistoinen kokemus erityisesti urheilulliselle matkalaiselle. Edinburghin keskustasta löytyy myös runsaasti kauppoja, joista voi ostaa esimerkiksi virallisesta tartankankaasta valmistettuja kilttejä, solmioita ja kaulahuiveja. Edullisemmasta ostosvalikoimasta kiinnostunut voi pistäytyä irlantilaisen halpavaateketju Primarkin myymälöissä sekä tutkia monipuolista herkkuvalikoimaa paikallisissa marketeissa Tescossa ja Asdassa.

Edinburghissa kannattaa ensisijaisesti syödä edullista ja rehtiä pubiruokaa ja maistella samalla vaikkapa aitoa skotlantilaista viskiä, jota on tarjolla lähes joka paikassa. Matkan aikana kannattaa kuitenkin tutustua myös paikallisiin herkkuihin lukeutuvaan Cullen Skink –kalakeittoon, ja rohkeampi ruokailija voi uskaltautua maistamaan Skotlannin erikoista kansallisruokaa haggista, joka on valmistettu lampaan sisäelimistä.

 

4 Comments

  1. Edin Burgh 28 marraskuun, 2014 Reply
  2. Venla 11 tammikuun, 2016 Reply
  3. Kaija 24 kesäkuun, 2016 Reply
  4. Kenen siivillä lentäisin 21 marraskuun, 2016 Reply

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *