Yleistä

Iso-Britannia on erinomainen matkakohde lasten kanssa matkustaville perheille. Maassa on runsaasti lapsiystävällisiä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, sekä hyvin organisoidut palvelut pienten matkailijoiden tarpeisiin. Maan julkinen liikenneverkosto on kattava ja toimiva, mikä helpottaa matkustamista eri kohteiden välillä.

Matkan suunnittelu

Matkaa Iso-Britanniaan lasten kanssa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon lasten ikä ja mielenkiinnon kohteet. Maassa on lukuisia teemapuistoja, eläintarhoja ja museoita, jotka tarjoavat lapsille hauskaa ja opettavaista tekemistä. Myös kaupunkikohteet, kuten Lontoo, tarjoavat paljon nähtävää perheille. On hyvä varata riittävästi aikaa ja suunnitella etukäteen käyntikohteita ja aktiviteetteja.

Mitä mukaan?

Matkalle Iso-Britanniaan lasten kanssa kannattaa pakata mukaan perustarvikkeiden lisäksi muun muassa lapsille sopivaa vaatetusta, aurinkosuojavoidetta, hyttyskarkotetta, matka-apteekki ja lämpimiä vaatteita, sillä sää voi olla vaihteleva. Lisäksi kannattaa pakata mukaan pieniä välipaloja ja juomia, joilla voi tarvittaessa täydentää matkustamisen aikana.

Hotellin valinta

Hotellin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota lapsiystävällisiin palveluihin. Monissa hotelleissa on erityisiä perhehuoneita, joissa on tilaa koko perheelle. Lisäksi on hyvä tarkistaa, onko hotellissa tarjolla esimerkiksi lastenallas, leikkipaikka tai lastenhoitopalvelu. Sijainti on myös tärkeä tekijä hotellia valittaessa, sillä on kätevää, jos lapsiystävälliset aktiviteetit ja nähtävyydet sijaitsevat hotellin lähistöllä.

Liikkuminen lasten kanssa

Iso-Britanniassa lasten kanssa liikkuminen on yleisesti ottaen helppoa ja turvallista. Maassa on hyvin kehittynyt julkinen liikennejärjestelmä, joka sisältää bussit, junat ja metrot. Useimmissa suurissa kaupungeissa on myös hyvin toimiva pyöräilyinfrastruktuuri, joka tarjoaa turvallisen ja helpon tavan liikkua lasten kanssa.

Useimmissa kaupungeissa on myös paljon puistoja ja leikkipaikkoja, joiden avulla lasten kanssa liikkuminen on miellyttävää. Puistoissa on yleensä leikkialueita ja viheralueita, joissa lapset voivat leikkiä ja viettää aikaa ulkona. Iso-Britannia on myös täynnä kauniita kävelyreittejä ja luontopolkuja, joita voi tutkia lasten kanssa.

Ruoka ja juoma

Iso-Britanniassa on tarjolla laaja valikoima ruokaa ja juomaa, josta löytyy varmasti jokaisen lapsen makuun sopivia vaihtoehtoja. Perinteisiä brittiläisiä ruokia voi maistella esimerkiksi fish and chips, shepherd’s pie tai yorkshire pudding. Myös kansainväliset vaihtoehdot, kuten italiaan, kiinalaista tai intialaista ruokaa, ovat helposti saatavilla.

Iso-Britannian ruokailutottumuksiin kuuluu usein myös teen juominen. Lasten kanssa voi nauttia vaikkapa perinteistä englantilaista ”afternoon tea” -hetkeä, joka sisältää teetä, pientä suolaista ja makeaa purtavaa. Ravintoloissa tarjolla on myös laaja valikoima virvoitusjuomia, kuten limonadia ja hedelmämehuja, jotka ovat suosittuja lasten keskuudessa.

Ravintolat

Iso-Britanniassa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavalintoja lapsille. Useimmissa ravintoloissa on erityinen lasten menu, josta lapset voivat valita itselleen sopivan aterian. Tyypillisesti lasten sadamenu sisältää vaihtoehtoja, kuten pizzaa, pastaa, kananugetteja tai kalaa ja perunoita.

Monissa ravintoloissa on myös leikkipaikkoja ja viihdykettä lapsille, jotta vanhemmat voivat nauttia ateriastaan rauhassa. Lisäksi monet ravintolat tarjoavat lasten ruokailuvälineitä, kuten lapsille sopivia astioita ja aterimia.

Iso-Britannian ravintolakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja eri budjeteille ja makumieltymyksille. Lapsen kanssa voi nauttia paikallisia herkkuja tai kansainvälisiä makuja ravintolassa, joka sopii koko perheen tarpeisiin.

Rannalle

Iso-Britannia tarjoaa monia kauniita rantoja, jotka sopivat erinomaisesti lasten kanssa matkustaville perheille. Esimerkiksi Blackpoolin Pleasure Beachin ranta on suosittu kohde, jossa on paljon tekemistä koko perheelle. Rannalla lapset voivat rakentaa hiekkalinnoja, kahlata vedessä ja nauttia aurinkoisesta säästä.

Nähtävyydet lapsille

Iso-Britannia tarjoaa monia nähtävyyksiä, jotka ovat suunniteltu erityisesti lapsille. Esimerkiksi Lontoon Science Museum tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja työpajoja, jotka innostavat lapsia oppimaan tieteestä ja teknologiasta. Myös Legoland Windsor on suosittu kohde, jossa lapset voivat tutkia Lego-maailmaa ja kokea jännittäviä huvipuistolaitteita.

Aktiviteetit lapsille

Iso-Britanniassa on monia aktiviteetteja, jotka sopivat hyvin lasten kanssa matkustaville perheille. Esimerkiksi London Eye tarjoaa upean näkymän yli Lontoon kaupungin ja on varmasti unohtumaton kokemus lapsille. Lisäksi Hampurin eläintarha tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin eläimiin ja oppia samalla luonnosta.

Iso-Britanniasta löytyy paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, joiden avulla lapsetkin voivat nauttia matkasta täysin siemauksin. Vaikka matkustaminen lasten kanssa voi aluksi tuntua haastavalta, Iso-Britannian monipuoliset kohteet ja palvelut tekevät matkasta varmasti ikimuistoisen koko perheelle.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>