Historia ja Tausta

The Lowry on Manchesterissa sijaitseva taidemuseo ja teatteri, joka on omistettu kuuluisalle englantilaiselle taiteilijalle L.S. Lowrylle. Museo avattiin yleisölle vuonna 2000 ja se sijaitsee Salfordin kaupungin osassa, lähellä Manchesterin keskustaa.

Museon nimi juontaa juurensa L.S. Lowryn nimeen, joka oli yksi Britannian tunnetuimmista ja rakastetuimmista taiteilijoista. Lowry tunnetaan erityisesti teoksistaan, jotka kuvaavat teollisen aikakauden Manchesterin maisemia ja kaupunkielämää. Hänellä oli omaperäinen tyyli, jossa hän kuvitti teemansa piste- ja viivataiteen avulla.

Kokoelmat ja Näyttelyt

The Lowryn kokoelma koostuu yli 4000 Lowryn teoksesta, kuten maalauksista, piirustuksista ja luonnoksista. Museon näyttelyt tarjoavat syvällisen katsauksen Lowryn taiteeseen ja elämään, mukaan lukien hänen lapsuutensa Salfordissa ja taiteellisen uransa kehitys.

Lisäksi museossa on myös laaja kokoelma muita brittiläisiä taiteilijoita, joiden teokset liittyvät Lowryn teemaan teollisen aikakauden kaupungeista. Näitä teoksia ovat esimerkiksi Christopher R.W. Nevinsonin ja Harold Riley’n maalaukset.

Museolla on myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät eri taiteilijoiden teoksia ja teemoja. Näyttelyt vaihtelevat modernista taiteesta valokuvaukseen ja muotiin.

Museon Tarina

The Lowryn perustaminen oli osa Salfordin kaupungin pyrkimyksiä kehittää kulttuuritarjontaa ja elvyttää aluetta. Museo ja teatteri rakennettiin osaksi Salford Quaysin alueen uudelleen kehittämistä ja niiden avulla haluttiin houkutella matkailijoita ja elvyttää alueen taloutta.

Museo on menestynyt hyvin ja se on tullut tunnetuksi yhtenä Pohjois-Englannin tärkeimpänä taidemuseona ja kulttuurikeskuksena. Se on voittanut useita palkintoja ja saanut kiitosta näyttelyidensä korkeasta laadusta ja monipuolisuudesta.

L.S. Lowryn taide ja perintö elävät The Lowryn museossa, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tämän merkittävän taiteilijan uraan ja teoksiin. Museo houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailta ja se jatkaa edelleen Lowryn perinnön vaalimista ja esittelemistä yleisölle.

Virtuaalikierros

The Lowry -museo on taidemuseo ja teatteri Manchesterin Salford Quays-alueella, Isossa-Britanniassa. Museon verkkosivuilla on tarjolla virtuaalikierros, joka mahdollistaa näyttelyiden tutkimisen omalta kotisohvalta käsin. Virtuaalikierroksella vieraat voivat kiertää museon gallerioita ja tutustua taiteen ja teatterin maailmaan. Kierroksella voi ihastella museon kokoelmiin kuuluvia teoksia ja näytäntöjä sekä saada lisätietoa kokoelmista ja näyttelyistä erilaisilla multimediaelementeillä. Virtuaalikierros on kätevä tapa tutustua museon tarjontaan ennen käyntiä tai palata muistelemaan käynnin jälkeen.

Tapahtumat ja aktiviteetit

The Lowry -museo tarjoaa myös monipuolisen valikoiman tapahtumia ja aktiviteetteja. Museossa voi osallistua erilaisiin työpajoihin ja työskennellä ammattitaiteilijoiden kanssa oppiakseen uusia taitoja ja tekniikoita. Tapahtumissa on tarjolla muun muassa maalausta, valokuvausta, näytelmäkirjoittamista ja musiikkia. Lisäksi museo järjestää erilaisia esityksiä teatterissaan ja konserttisalissaan. Museon tapahtumat ja aktiviteetit tarjoavat elämyksiä ja oppimismahdollisuuksia kaikenikäisille ja taustaansa katsomatta.

Opastus ja koulutus

The Lowry -museo tarjoaa myös opastus- ja koulutuspalveluita vierailijoilleen. Museon koulutusohjelmat on suunnattu eri ikäryhmille ja opettajille. Koulutusohjelmat tarjoavat mahdollisuuden syventyä taidemaailman eri näkökulmiin ja oppia uutta taiteen ja teatterin maailmasta. Opastukset taas tarjoavat lisätietoa museon teoksista ja näyttelyistä sekä niiden taustalla olevista tarinoista. Opastukset voivat olla sekä yleisöopastuksia että ryhmille suunnattuja opastuksia, ja ne tuovat lisäarvoa museokäynnille tarjoten syvällisempää ymmärrystä museon tarjonnasta. The Lowry -museon opastus- ja koulutuspalvelut ovat osa museon pyrkimystä tarjoa unohtumattomia ja opettavaisia kokemuksia vierailijoilleen.

Museokauppa

The Lowry -museon museokauppa tarjoaa vierailijoille laajan valikoiman taidetta ja kulttuuritavaroita. Museokaupasta löytyy mm. taideteoksia, julisteita, postikortteja, kirjoja, koruja, tekstiilejä ja muita design-tuotteita. Museokaupan valikoimaan kuuluvat niin The Lowry -museon omat tuotteet kuin myös taidetta ja kulttuurista inspiraatiota tarjoavat tuotteet muista taiteilijoista ja kulttuuritoimijoista. Museokauppa sopii erinomaisesti matkamuistojen ostamiseen tai ainutlaatuisten lahjojen löytämiseen.

Kävijän Opas

The Lowry -museossa on saatavilla kävijän opas, joka auttaa vierailijoita tutustumaan museon näyttelyihin ja tarjoaa taustatietoa taiteilijoista ja teoksista. Kävijän oppaiden avulla vierailijat voivat saada syvempää ymmärrystä esillä olevista teoksista ja niiden taustoista. Oppaiden avulla vierailu The Lowry -museossa voi olla opettavainen ja elämyksellinen kokemus. Kävijän oppaita on saatavilla useilla eri kielillä, mikä helpottaa kansainvälisten vierailijoiden museokäyntiä.

Aukioloajat ja Liput

The Lowry -museo on avoinna yleisölle päivittäin klo 10.00-17.00. Museo sulkee ovensa klo 17.00, mutta lähialueella sijaitsevat ravintolat ja kahvilat palvelevat päivän päätteeksi. Museoon on mahdollista ostaa lippuja paikan päällä tai etukäteen verkkosivuilla. Lipun hinta määräytyy vierailijan iän ja mahdollisen alennusoikeuden perusteella. Lapsille ja opiskelijoille on tarjolla alennettuja lippuhintoja. The Lowry -museon yhteydessä toimii myös muutamia ilmaisia näyttelyitä, joihin voi tutustua ilman pääsymaksua.

Sijainti

The Lowry -museo sijaitsee Manchesterin kaupungissa, Salford Quaysin alueella. Museo on osa The Quays -kulttuurikeskusta, johon kuuluu myös teattereita, elokuvateatteri ja muita taide- ja kulttuuritoimijoita. Museolle pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, kuten junalla tai raitiovaunulla. Museon lähellä on myös pysäköintialueita niille, jotka saapuvat omalla autolla. The Lowry -museo tarjoaa vierailijoilleen upean mahdollisuuden tutustua taidetta, teatteria ja kulttuuria tarjoavaan ympäristöön.


Kommentit

The Lowry — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>