Historia ja tausta

Manchester Craft and Design Centre (MCDC) on yksi Manchesterin tunnetuimmista ja arvostetuimmista museoista. Se perustettiin vuonna 1982 tarkoituksenaan edistää ja säilyttää käsityö- ja muotoilukulttuuria alueella. Museo sijaitsee entisessä teollisuusrakennuksessa Northern Quarter -alueella, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan vierailukohteen.

Kokoelmat ja näyttelyt

MCDC:n kokoelmat keskittyvät käsityöhön, muotoiluun ja taiteeseen. Museossa voi ihailla laajaa valikoimaa eri tekniikoilla tehtyjä käsityötuotteita, kuten keramiikkaa, lasitaidetta, koruja, tekstiilejä ja puutöitä. Kokoelmiin kuuluu niin paikallisia kuin kansainvälisiä teoksia, mikä tekee museosta monipuolisen ja kiehtovan.

Näyttelyt museossa vaihtelevat säännöllisesti, joten jokainen vierailu tarjoaa uuden näkökulman käsityö- ja muotoilumaailmaan. Näyttelyissä esitellään niin alan uusimpia trendejä kuin perinteisempiä tekniikoita ja tyylejä. MCDC pyrkii tarjoamaan vierailijoilleen ajankohtaisia ja inspiroivia kokemuksia.

Museon tarina

Manchester Craft and Design Centre avattiin alun perin vuonna 1982 vastauksena kaupungin käsityö- ja muotoilualan ammattilaisten tarpeeseen. Alun perin rakennuksessa toimi tekstiilitehdas, mutta kun teollisuus hiipui alueella, monet tilat jäivät tyhjilleen. Tämän seurauksena muutama rohkea ja visionäärinen käsityöläinen sai idean muuttaa vanhan tehdasrakennuksen eläväksi ja inspiroivaksi taidekeskukseksi.

Museo on kasvanut ajan myötä ja laajentanut toimintaansa tarjoten työtiloja ja myymälätiloja alan ammattilaisille. Se onkin tärkeä tukikohta monille käsityöläisille ja taiteilijoille, jotka voivat käyttää tilojaan luovuuden ja inspiraation lähteinä.

Manchester Craft and Design Centre on paikka, jossa perinteet ja nykyisyys kohtaavat. Museo juhlistaa alueen käsityöläisperinnettä samalla kun se edistää uusien tekniikoiden ja trendien esiinmarssia. MCDC on todellinen aarre Manchesterin kulttuuritarjonnassa ja vie vierailijat lumoavaan matkaan käsityön ja muotoilun maailmaan.

Virtuaalikierros

Manchester Craft and Design Centre on ainutlaatuinen museo, joka tarjoaa vierailijoilleen myös mahdollisuuden tutustua sen tarjontaan virtuaalisesti. Virtuaalikierros museossa antaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin näyttelyihin ja työpajoihin, jotka ovat olennainen osa keskuksen toimintaa. Virtuaalikierros on interaktiivinen ja antaa mahdollisuuden zoomata lähemmäs näyttelyitä sekä lukea lisätietoja esillä olevista taiteilijoista ja heidän töistään. Tämä on erinomainen vaihtoehto niille, jotka eivät pääse fyysisesti vierailemaan museossa, mutta haluavat kokea sen tarjoamat näyttelyt ja työpajat.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Manchester Craft and Design Centre järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Näihin kuuluvat esimerkiksi työpajat, joissa voi oppia erilaisia käsityötekniikoita tai osallistua luovaan ilmaisuun. Lisäksi museossa järjestetään näyttelyitä, joissa esitellään paikallisten käsityöläisten ja taiteilijoiden töitä. Tapahtumat ja aktiviteetit vaihtuvat säännöllisesti, joten jokainen vierailu museoon tarjoaa uuden ja jännittävän kokemuksen.

Opastus ja Koulutus

Manchester Craft and Design Centre tarjoaa myös opastus- ja koulutuspalveluita vierailijoilleen. Opastettu kierros museossa antaa mahdollisuuden oppia lisää näyttelyistä ja taiteilijoista, sekä saada syvempää ymmärrystä käsityöläisyyden maailmasta. Opastetun kierroksen lisäksi museossa on myös mahdollisuus osallistua erilaisille koulutuskursseille, joissa voi oppia uusia käsityötekniikoita tai kehittää omaa luovuuttaan. Koulutukset tarjoavat paikan oppia uutta ja saada inspiraatiota oman käsityöprojektin aloittamiseen.

Manchester Craft and Design Centre on paikka, jossa taide ja käsityö kohtaavat. Museo tarjoaa vierailijoilleen monia erilaisia mahdollisuuksia tutustua käsityöläisten töihin, osallistua tapahtumiin ja aktiviteetteihin sekä oppia uutta erilaisten opastusten ja koulutusten avulla. Olitpa sitten kiinnostunut taiteesta, käsityöstä tai vain kauniiden asioiden katselusta, Manchester Craft and Design Centre on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Museokauppa

Manchester Craft and Design Centrein museokauppa tarjoaa laajan valikoiman käsintehtyjä taide- ja käsityötuotteita. Täällä voit löytää ainutlaatuisia lahjoja ja sisustusesineitä, jotka on suunniteltu paikallisilta taiteilijoilta ja käsityöläisiltä. Valikoima vaihtelee, ja se sisältää koruja, keramiikkaa, tekstiilejä, lasiesineitä ja paljon muuta. Museokauppa on loistava paikka löytää erityinen muisto vierailusi jälkeen tai yksilöllinen lahja läheisellesi.

Kävijän Opas

Manchester Craft and Design Centre tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityöhön. Museossa on useita tiloja, joissa on esillä erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Vierailijat voivat kiertää näyttelyitä omatoimisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle oppaan johdolla. Opastetulla kierroksella saat syvällisempää tietoa näyttelyistä ja taiteilijoista, ja voit oppia enemmän käsityön tekniikoista.

Aukioloajat ja Liput

Manchester Craft and Design Centre on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10.00-17.30. Pääsy museoon on ilmainen kaikille vierailijoille. Voit vapaasti tutustua näyttelyihin ja museoon ilman lippua. Jos haluat osallistua opastetulle kierrokselle, tulee sinun varata liput etukäteen verkkosivujen kautta tai suoraan museolta.

Sijainti

Manchester Craft and Design Centre sijaitsee Northern Quarterin alueella Manchesterin keskustassa. Tarkka osoite on 17 Oak Street, Manchester, M4 5JD. Museolle on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä, ja lähin raitiovaunupysäkki on Shudehill. Museo sijaitsee myös lyhyen kävelymatkan päässä Manchesterin päärautatieasemalta. Ympäristössä on myös useita parkkipaikkoja, joten autolla saapuminen on myös mahdollista.


Kommentit

Manchester Craft and Design Centre — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>