Kielimatkat

Kielimatkalle Iso-Britanniaan

 

Kielimatka Iso-Britanniaan on loistava tapa parantaa englannintaitoa turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Matkalle lähtijän iästä riippuen 2-24 viikkoa kestävillä kielimatkoilla voi tutustua uusiin ihmisiin jopa 100 eri maasta, ja aktiivisesti kurssikavereiden ja paikallisten kanssa juttelemalla kielitaito paranee kuin itsestään. Matkalle kannattaa lähteä kielitaidon tasosta riippumatta, sillä järjestäjiltä löytyy sopivia kursseja niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin englannin taitajille. Kielimatka on erityisesti varhaisnuorelle loistava tapa oppia uskallusta ja itsenäisyyttä, kun matkassa ei ole mukana vanhempia tai tuttuja kavereita. Matkalle voi toki halutessaan lähteä myös yhdessä ystävän kanssa, mutta kokemuksesta saa luultavasti huomattavasti enemmän irti yksin reissatessa ja tutustuessa täysin uusiin ihmisiin eri maista ja kulttuureista. Lisäksi uudessa ympäristössä opiskelu saa nuoren ihmisen motivoitumaan aivan uudella tavalla, kun kaikkea oppimaansa pääsee hyödyntämään selviytyäkseen uudessa ja vieraassa ympäristössä. Kielimatkalle aivan yksin lähteminen saattaa tuntua ajatuksena todella hurjalta ja vähän pelottavaltakin, mutta aika paikan päällä kuluu kuin siivillä, ja matkalla vietetyt viikot tai kuukaudet jäävät takuulla muistoihin ainutlaatuisena ja unohtumattomana kokemuksena, josta riittää tarinoita moneksi vuodeksi eteenpäin. Suomalaisten järjestäjien kielimatkatarjontaan voi tutustua lähemmin esimerkiksi Studentumin ja EF:n sivustojen kautta.

Iso-Britanniassa kielimatkoja järjestetään muun muassa Cambridgessa, Lontoossa, Oxfordissa, Bristolissa, Manchesterissa, Eastbournessa, Brightonissa sekä Bournemouthissa. Suomalaisten järjestäjien valikoimista löytyy toki kielimatkoja myös Skotlantiin, mutta Englanti on kuitenkin kielimatkalaisten keskuudessa ainakin toistaiseksi ollut huomattavasti suositumpi kohde. Yhtenä syynä tähän saattaa olla se, että Englannissa on helpompi oppia selkeää ja kaikkialla ymmärrettävää englantia, kun taas Skotlannissa ympärillä puhuttava murre saattaa helposti hämmentää kielimatkalaisen mieltä. Maahan matkustetaan yhdessä muiden nuorten kanssa, ja matkan aikana opiskellaan paikan päällä kielikoulussa. Opiskelu tapahtuu pienryhmissä, ja lisäksi kielimatkalainen voi halutessaan opiskella matkan aikana itsenäisesti eri kielitutkintoihin valmistavia kursseja. Kielimatka Iso-Britanniassa tarjoaa myös mahdollisuuden elää aitoa englantilaista perhe-elämää majoittumalla paikallisen isäntäperheen luona. Tällä tavalla englannin kielen taitoja voi parantaa myös matkanjärjestäjän tarjoaman koulutuksen ulkopuolella. Kielimatkalaisille järjestetään yleensä kuljetus lähimmältä lentokentältä valittuun kohdekaupunkiin.

Kielimatkalle Bournemouthiin suuntaava pääsee nauttimaan leudosta ilmastosta ja yli 11 kilometrin mittaisista kauniista hiekkarannoista. Se onkin yksi Iso-Britannian vilkkaimmista rannikkokaupungeista. Bournemouthissa voi harrastaa kielimatkan aikana esimerkiksi rantalentopalloa, jalkapalloa tai bodyboardingia. Harrastusten kautta paikallisiin tutustuminen ja siten myös englannin kielen harjoitteleminen onnistuu varmasti helpommin. Bournemouthissa pääsee myös ihailemaan maisemia kuumailmapallon kyydistä ja rentoutumaan auringonlaskuristeilylle. Bournemouth on loistava kielimatkakohde meren läheisyydestä pitävälle ja hieman rauhallisemmassa ympäristössä viihtyvälle opiskelijalle. Hurjempaa menoa kaivatessa Bournemouthissa voi kuitenkin lähteä myös vaikkapa pikaveneajelulle tai opetella surffaamaan.

Hieman riehakkaampaa kokemusta hakevalle Brighton voi olla osuva valinta. Tämä Lontooseenkin verrattu merenrantakaupunki on tunnettu vilkkaasta hauskanpidosta, The Lanes –alueen loistavista shoppailumahdollisuuksista ja iloisista ihmisistä. Brighton on äänestetty useaan otteeseen Englannin trendikkäimmäksi kaupungiksi, eikä syyttä: kaupungin pääkadun North Lainen putiikeissa ja pikkukahviloissa sekä kaupungin ainutlaatuisessa katutaiteessa riittää kielimatkalaiselle ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa. Brightonin kielikoulujen opetustilat sijaitsevat lisäksi yleensä hyvin lähellä merenrantaa. Brightoniin suuntaava pääsee myös viettämään aikaa kaupungin ihastuttavaan Victoria Gardensin puistoon, sekä vierailemaan kauniissa Brighton Royal Pavilionissa meren äärellä.

Pääkaupungin läheisyyttä kaipaavan kannattaa lähteä kielimatkalle perinteikkääseen Cambridgeen, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Lontoosta. Junayhteydet Cambridgen ja Lontoon välillä ovat loistavat ja matka taittuu ripeästi. Cambridge on erityisen tunnettu yliopistokaupunkina, ja sinne saapuukin opiskelijoita vuosittain eri puolilta maailmaa, jonka seurauksena kaupungista on vähitellen muodostunut erittäin vilkas kulttuurikaupunki.

 

 

4 Comments

  1. Oma nuoruus mielessä 15 marraskuun, 2014 Reply
  2. Kieli solmussa 15 toukokuun, 2015 Reply
  3. Virpi 22 toukokuun, 2015 Reply
  4. Vain hyvää kuullut 13 marraskuun, 2015 Reply

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *