Historia ja Tausta

Greater Manchester Fire Service Museum sijaitsee Manchesterin alueella Pohjois-Englannissa. Museo on omistettu palomiesten ja palokuntien historialle sekä kunnianosoituksena heidän rohkeudelleen ja palvelulleen.

Museo perustettiin vuonna 1983 tavoitteenaan säilyttää ja esitellä Greater Manchesterin alueen palojen torjuntaan liittyvää historiaa ja perinnettä. Museon tausta juontaa juurensa aiempien vuosisatojen tarpeeseen suojella alueen asukkaita tulipaloilta. Vuonna 1824 perustettiin Manchester Borough Police and Fire Brigade, johon liittyi myöhemmin myös muut alueen kaupungit ja kuntayhtymät.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Greater Manchester Fire Service Museumin kokoelmat käsittävät laajan valikoiman historiallisia palokuntien välineistöjä ja varusteita. Museon näyttelyissä on esillä muun muassa vanhoja paloautoja, käsikäyttöisiä palopumppuja, sammutusvälineitä, palomiehen univormuja ja muuta palokuntaan liittyvää materiaalia.

Yksi merkittävimmistä näyttelyistä on esillä oleva Victorian aikainen hevosen vetämä palokärry, joka toimi alueen palojen torjunnassa 1800-luvulla. Näyttelyssä on myös interaktiivisia elementtejä, jotka antavat vierailijoille mahdollisuuden kokeilla palomiehen työtä ja oppia lisää tulipalojen torjunnasta.

Museon Tarina

Greater Manchester Fire Service Museum on sitoutunut kertomaan tarinan alueen palo- ja pelastuspalvelusta ja sen kehityksestä. Museo järjestää opastettuja kierroksia ja esittelyitä, joissa kävijöille kerrotaan palomiesten työstä, historiasta ja tärkeimmistä tapahtumista alueella.

Museo toimii myös aktiivisena koulutuskeskuksena ja järjestää erilaisia koulutustapahtumia, joissa annetaan tietoa turvallisuudesta ja palokeinot teollisuuden, kodin ja yleisötapahtumien yhteydessä. Museo osallistuu myös paikallisiin tapahtumiin ja kampanjoihin, joilla pyritään lisäämään tietoisuutta paloturvallisuudesta ja palokuntien tärkeästä työstä yhteisössä.

Virtuaalikierros

Manchesterin Greater Manchester Fire Service -museon virtuaalikierros tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua palomiesten historiaan ja palokaluston kehitykseen. Kierros vie kävijät museon eri osastoihin ja esittelee näyttelyesineitä, kuten vanhoja sammutusautoja, palovaroittimia, suojavarusteita ja palomiesten päiväkirjoja. Virtuaalikierroksen avulla kävijät voivat tutustua museoon omalla aikataulullaan ja päättää, mihin osioihin he haluavat syventyä enemmän. Kierroksen aikana kuullaan myös mielenkiintoisia tarinoita palomiesten työstä ja palohälytyksistä.

Tapahtumat ja aktiviteetit

Greater Manchester Fire Service Museum tarjoaa erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Museossa järjestetään säännöllisesti teemapäiviä, joissa kävijät pääsevät osallistumaan erilaisiin paloturvallisuusaiheisiin aktiviteetteihin ja oppimaan samalla uutta. Lisäksi museosta voi varata opastettuja kierroksia, joissa asiantunteva henkilökunta kertoo palomiesten työstä ja palovaroitusten tärkeydestä.

Opastus ja koulutus

Greater Manchester Fire Service Museumilla on tarjolla opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia, jotka sopivat eri ikäisille ja tasoisille kävijöille. Opastetuilla kierroksilla museon henkilökunta esittelee näyttelyesineitä ja kertoo niiden historiasta ja käytöstä. Koulutusohjelmissa taas kävijät voivat oppia erilaisia paloturvallisuusasioita ja saada tietoa palomiesten työstä. Ohjelmiin voi sisällyttää myös käytännön harjoituksia, kuten sammutus- ja pelastustehtäviä. Koulutusohjelmat räätälöidään kävijöiden tarpeiden ja toiveiden mukaan, ja niitä voidaan järjestää niin yksittäisille henkilöille kuin ryhmillekin.

Museokauppa

Greater Manchester Fire Service Museumissa on pieni museokauppa, josta kävijät voivat ostaa muistoesineitä ja tulostauluja. Kaupasta voi ostaa myös paloautoja ja muita palokunnan teematuotteita. Museokaupan tuotot käytetään museon ylläpitoon ja kehittämiseen.

Kävijän Opas

Greater Manchester Fire Service Museum tarjoaa kävijöille kattavan oppaan, joka sisältää tietoa museon näyttelyistä ja kokoelmista. Oppaasta löytyy myös tärkeää tietoa turvallisuusohjeista ja paloturvallisuudesta. Oppaan avulla kävijät voivat kiertää museon itsenäisesti ja oppia lisää Manchesterin palokunnan historiaa.

Aukioloajat ja Liput

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-16.00. Se on suljettu maanantaisin. Liput museoon maksavat aikuisilta 8 puntaa ja lapsilta 4 puntaa. Alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Opiskelija- ja eläkeläisalennus on saatavilla. Lipun hintaan sisältyy opastettu kierros ja pääsy kaikkiin näyttelyihin ja kokoelmiin.

Sijainti

Greater Manchester Fire Service Museum sijaitsee Manchesterin kaupungissa, Northwest Fire and Rescue Centre -rakennuksessa. Museo on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Lähin rautatieasema on Manchester Victoria, jolta on noin 15 minuutin kävelymatka museoon. Paikalla on myös pysäköintimahdollisuus autoileville kävijöille.


Kommentit

Greater Manchester Fire Service Museum — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>