Historia ja Tausta

Manchesterin liikenne museo avattiin yleisölle vuonna 1975. Se sijaitsee entisessä (entisessä) busdepotissa Cheetham Hill Roadilla. Museo on perustettu säilyttämään ja esittelemään Manchesterin liikennealan historiaa ja perintöä.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Museon kokoelmiin kuuluu yli 70 ajoneuvoa, mukaan lukien bussit, raitiovaunut ja paloautot, jotka kattavat ajanjakson vuodesta 1890 nykypäivään. Kokoelmaan kuuluu myös erilaisia esineitä, valokuvia ja dokumentteja liittyen Manchesterin liikennejärjestelmään ja sen kehitykseen.

Museon näyttelyt tarjoavat vierailijoille kiehtovan matkan ajassa taaksepäin, esitellen kaupungin liikenteen kehitystä aina hevosveturien ajoista nykyaikaiseen joukkoliikenteeseen. Vieraat voivat tutustua erilaisiin liikennevälineisiin ja oppia niiden historiasta ja toiminnasta.

Museon Tarina

Manchesterin liikenne museo sai alkunsa paikallisten bussiyhtiöiden ja raitiovaunuyhtiöiden halusta säilyttää ja jakaa kaupungin liikennehistoriaa. He alkoivat kerätä ja kunnostaa historiallisia ajoneuvoja ja esineitä, joita he sitten halusivat näyttää yleisölle. Museo on kasvanut vuosien varrella ja laajentanut kokoelmiaan ja näyttelyitään.

Museossa työskentelee myös ammattitaitoinen henkilökunta, joka ylläpitää ja huoltaa museon ajoneuvoja. He myös järjestävät erilaisia tapahtumia ja toimintoja, kuten opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia, jotta vierailijoilla olisi mahdollisuus oppia lisää Manchesterin liikenteestä ja sen merkityksestä kaupungin historiassa. Museolla on myös pieni kahvila, josta vierailijat voivat ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.

Manchesterin liikenne museo on tärkeä osa kaupungin kulttuuriperintöä ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita paikallisista asukkaista matkailijoihin. Se on elävä muistutus siitä, kuinka Manchesterin liikennejärjestelmä on kehittynyt ajan myötä ja kuinka se on vaikuttanut kaupungin kasvuun ja kehitykseen.

Virtuaalikierros

Manchesterin liikennemuseo tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tehdä virtuaalikierroksen museossa. Tämä on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät pääse paikan päälle tai haluavat tutustua museoon ennen vierailua. Virtuaalikierros tarjoaa kattavan kuvan museon näyttelyistä ja kokoelmista. Kävijät voivat kiertää eri osastoja ja tutustua museon historiallisiin ajoneuvoihin sekä liikenteen kehittymiseen alueella. Virtuaalikierros antaa myös mahdollisuuden nähdä yksityiskohtaisia kuvia ja tietoja näyttelyesineistä.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Manchesterin liikennemuseossa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat mielekkäitä kokemuksia vierailijoille. Museon järjestämät tapahtumat voivat vaihdella ajankohtaisen teeman tai tietyn aiheen ympärillä. Näihin tapahtumiin voi kuulua esimerkiksi näyttelyitä, luentoja, työpajoja tai erilaisia esittelyjä. Aktiviteetit puolestaan tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden osallistua erilaisiin toiminnallisiin aktiviteetteihin, kuten ajoneuvojen restaurointiin tai pienoismallien rakentamiseen. Tapahtumat ja aktiviteetit ovat suunnattu eri ikäisille ja kiinnostuksen kohteista riippumatta.

Opastus ja Koulutus

Manchesterin liikennemuseo tarjoaa myös opastusta ja koulutusta kaikille kiinnostuneille. Museossa työskentelee ammattitaitoisia oppaita, jotka voivat tarjota vierailijoille kattavia tietoja museon näyttelyistä ja esineistä. Opastukseen voi sisältyä kierroksia näyttelytiloissa, oppaita näyttelyesineiden ympärillä sekä lisätietoja museon historiasta ja liikenteen kehittymisestä alueella. Koulutuspuolella museo voi järjestää erilaisia oppitunteja tai työpajoja koululaisille tai muille kiinnostuneille. Näissä oppitunneissa voi käsitellä esimerkiksi liikenteen historiaa, kestävää liikkumista tai liikennesääntöjä. Opastus ja koulutus ovat hyviä tapoja saada syvempää tietoa museosta ja sen teemoista.

Museokauppa

Manchester Museum of Transportissa on laaja valikoima museoon liittyviä tuotteita myytävänä museokaupassa. Kaupasta löytyy esimerkiksi postikortteja, julisteita, avaimenperiä, t-paitoja ja paljon muuta. Tämä mahdollistaa vieraille mukavan muiston matkaltaan tai lahjojen ostamisen rakkailleen.

Kävijän Opas

Manchester Museum of Transport tarjoaa kävijöilleen myös opastettuja kierroksia, joissa ammattitaitoiset oppaat johdattavat vierailijat läpi museon näyttelyiden tarjoaman kiehtovan historian. Opastetut kierrokset tarjoavat syvemmän ymmärryksen museon kohteista ja niiden taustoista sekä mahdollisuuden esittää kysymyksiä oppaille.

Aukioloajat ja Liput

Manchester Museum of Transport on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10.00–17.00. Museo on suljettu maanantaisin. Päivämäärät voivat vaihdella esimerkiksi juhlapyhien tai erityistapahtumien vuoksi, joten tarkista ajantasaiset aukioloajat museon verkkosivuilta ennen vierailua.

Liput museoon voi ostaa joko paikan päältä tai ennalta verkkosivuilta. Aikuisten lippu maksaa 10 puntaa ja lasten lippu (4-16-vuotiaat) 6 puntaa. Pääsyliput ovat voimassa koko päivän, joten vierailijat voivat tutustua museon näyttelyihin omassa tahdissaan.

Sijainti

Manchester Museum of Transport sijaitsee suositulla vaihtokaupunginosalla Manchesterissä. Museoon on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla, kuten bussilla tai raitiovaunulla. Lähin pysäkki on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä museolta. Lisäksi museon välittömässä läheisyydessä on useita pysäköintitaloja, joissa vieraat voivat pysäköidä autonsa.


Kommentit

Manchester Museum of Transport — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>