Historia ja Tausta

Manchester Art Gallery on yksi Manchesterin merkittävimmistä taidegallerioista. Se sijaitsee Mosleyn Streetillä Manchesterin keskustassa ja sen perustamisvuosi on 1823. Alun perin tämä historiallinen rakennus toimi poreallas- ja turkkilaiskylpyúima-allastilana aina gallerian lisäyksien saakka. Galleria avattiin yleisölle vuonna 1824 ja se sai nopeasti mainetta merkittävänä taidekeskuksena Isossa-Britanniassa.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Manchester Art Gallery palvelee yli 400 000 taiteen ystävää vuosittain. Galleriaan kuuluu yli 25 000 teosta, jotka kattavat laajan kirjon eri aikakausilta ja eri taidetyylejä. Kokoelmaan kuuluu muun muassa veistoksia, maalauksia, valokuvia, grafiikkaa ja tekstiilejä. Joitakin huomattavia taiteilijoita, joiden teoksia galleriassa voi nähdä, ovat J.M.W. Turner, Ford Madox Brown, Andy Warhol ja Henry Moore.

Galleria erottuu erityisesti pre-rafaeliittisen taiteen kokoelmastaan. Näyttelyissään Manchester Art Gallery näyttää sekä perinteisiä että ajankohtaisia teoksia. Gallerian tavoitteena on innostaa, kouluttaa ja viihdyttää vierailijoitaan monipuolisella taiteella.

Museon Tarina

Manchesterin kaupunki hankki Manchester Art Galleryn rakennuksen 1820-luvulla liiketoiminnallisesta tarkoituksestaan vapautuvan tilan vuoksi. Galleria koki useita laajennuksia ja muutoksia vuosien varrella. Vuonna 2002 museolla oli mittava uudistus, mikä seurasi yleisöpalautteesta, jotta tilat olisivat nykyaikaisemmat ja esteettömät.

Manchester Art Gallery on myös aktiivinen taidekoulu ja tarjoaa monia opetusohjelmia, työpajoja ja esittelyitä kaikenikäisille. Museo järjestää myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä koko vuoden ajan. Manchester Art Gallery on pysyvästi maksuton, mikä mahdollistaa taiteen saavutettavuuden kaikille.

Virtuaalikierros

Manchester Art Gallery tarjoaa virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa museon tutkimisen missä tahansa. Virtuaalikierroksella voi ihailla museon laaja-alaista kokoelmaa sekä tutustua eri näyttelyihin ja teoksiin. Kierros tarjoaa tarkat ja selkeät kuvat teoksista, ja lisätietoja on saatavilla jokaisesta esillä olevasta teoksesta. Virtuaalikierroksen avulla kävijät voivat tutkia museota omassa tahdissaan ja syventyä haluamiinsa teoksiin tarkemmin.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Manchester Art Gallery järjestää monipuolisia tapahtumia ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Museossa järjestetään esimerkiksi iltatapahtumia, joissa on mahdollisuus tutustua näyttelyihin musiikin, tanssin ja muiden esiintymisten kautta. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia työpajoja ja opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat syvällisempää tietoa teoksista ja taiteesta yleisesti. Aktiviteetit sisältävät myös perheille suunnattuja tapahtumia, joissa lapset voivat osallistua luoviin projekteihin ja tutustua taiteeseen leikin kautta.

Opastus ja Koulutus

Manchester Art Gallery tarjoaa monipuolisia opastus- ja koulutusmahdollisuuksia eri kohderyhmille. Museon ammattitaitoinen henkilökunta järjestää opastettuja kierroksia, joissa kävijät saavat syvällisempää tietoa museon kokoelmista ja teoksista. Opastusohjelmiin kuuluu myös erityistarpeita huomioivia kierroksia, jotta museo olisi saavutettava kaikille. Manchester Art Gallery tarjoaa myös taideopetusta ja kursseja eri ikäryhmille. Koulutusohjelmat on suunniteltu tarjoamaan osallistujille mahdollisuuden oppia ja kehittyä taiteen parissa, oli sitten kyseessä ammatillinen koulutus tai harrastus. Opastus ja koulutusohjelmat tarjoavat museon kävijöille ainutlaatuisen tilaisuuden päästä syvemmälle taiteen maailmaan ja tuntea yhteys esillä oleviin teoksiin.

Museokauppa

Manchester Art Galleryssa sijaitseva museokauppa tarjoaa laajan valikoiman taideaiheisia tuotteita. Museokaupasta löytyy muun muassa taidetarvikkeita, julisteita, postikortteja, kirjoja ja muuta taiteeseen liittyvää tavaraa. Museokauppa on suosittu vierailijoiden keskuudessa, ja se tarjoaa mahdollisuuden hankkia mieleenpainuvia muistoja ja ainutlaatuisia lahjoja.

Kävijän opas

Manchester Art Galleryn kävijän oppaasta löytyy tärkeää tietoa museon näyttelyistä, taiteilijoista ja kokoelmista. Oppaan avulla vierailijat voivat tutustua tarkemmin taiteen maailmaan ja saada kattavan kuvan museon tarjonnasta. Kävijän opas on saatavilla museon sisäänkäynnillä ja sen avulla voi suunnitella vierailunsa paremmin ja valita kiinnostavat näyttelyt ja teokset.

Aukioloajat ja liput

Manchester Art Gallery on avoinna yleisölle seitsemänä päivänä viikossa. Museo avaa ovensa aamuisin ja sulkee illalla, joten aikaikkunaa vierailulle on runsaasti. Museo tarjoaa myös erikoisiltoja ja tapahtumia, jolloin se saattaa olla avoinna myöhempään illalla. Liput museoon voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkosivustolta. Museossa on tarjolla myös opastettuja kierroksia, joita voi varata etukäteen tai paikan päällä.

Sijainti

Manchester Art Gallery sijaitsee Manchesterin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä upeista ostosmahdollisuuksista ja historiallisista nähtävyyksistä. Museoon on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä, kuten junalla tai bussilla. Lähin juna-asema on Manchester Piccadilly, ja museoon on lyhyt kävelymatka sieltä. Museo sijaitsee myös lähellä useita pysäköintihalleja, joten autolla saapuminen on myös mahdollista. Museon sijainti tekee siitä helposti saavutettavan kaikille kiinnostuneille taiteen ystäville.


Kommentit

Manchester Art Gallery — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>