Manchester

Luoteis-Englannissa sijaitsevaa puolen miljoonan asukkaan Manchesteria kutsutaan pohjoisen pääkaupungiksi, eikä suotta. Se on Lontoon jälkeen Englannin suosituin matkailukaupunki, joka tarjoaa vierailleen loistavat ostosmahdollisuudet sekä viihdettä ja kulttuuria, joka vetoaa varmasti niin kaupunkiin opiskelemaan tulleisiin kuin satunnaismatkailijoihinkin. Vaikka Manchesterin ilmasto ei ole läheskään niin sateinen kuin yleensä väitetään, kannattaa silti varata sateenvarjo mukaan.

Manchesterilla oli ennen hieman negatiivinen maine sen teollisuustaustan vuoksi. Viime vuosikymmenen aikana asiat ovat kuitenkin muuttuneet huomattavasti, ja kaupunki on muuttunut houkuttelevampaan suuntaan. Manchester on asuinpaikkana erityisesti nuorten brittien suosiossa, sillä sitä pidetään eloisana kaupunkina, jossa uutta tapahtuu jatkuvasti. Lisäksi pohjoisemmissa kaupungeissa hintataso on Lontoota huomattavasti matalampi, mikä osaltaan houkuttelee lisää asukkaita kaupunkiin. Paikalliset ovat usein hyvin ystävällisiä, ja juttelevat mielellään ventovieraillekin. Matkailija saattaa oudokseltaan säikähtää manchesterilaisten tuttavallisuutta, mutta alkuvaikeuksista selviytymisen jälkeen kannattaa muistaa, että paikalliset varmasti arvostavat matkailijoiden suusta kuultuja ylistyskommentteja kotikaupungistaan.

Manchesterin reissu kannattaa ajoittaa siten, että kohdalle osuu mahdollisuus päästä katsomaan kaupungin tunnettujen jalkapallojoukkueiden Cityn ja Unitedin pelejä. Nälän iskiessä voi tutustua 800 metrin pituiseen kadunpätkään Curry Mileen, jonka varrella on lukemattomia toinen toistaan herkullisempia aterioita tarjoilevia curryravintoloita. Castlefieldin rauniot ovat myös ehdottomasti näkemisen arvoiset, ja samalla reissulla voi vierailla läheisessä tiedemuseossa. Manchesterin katedraali on levein katedraali Englannissa, ja sen hiljattain valmistunut museo-osa tarjoaa matkailijalle varmasti astetta mielenkiintoisemman katedraalikokemuksen. Albert Squarella sijaitseva Manchesterin kaupungintalo on myös mielenkiintoinen näkymä neogoottisen arkkitehtuurinsa ansioista. Kierrokset kaupungintalolla ovat ilmaisia, ja sen huoneet ovat muutenkin usein avoinna yleisölle. Manchesterissa pääsee myös nauttimaan valtavasta määrästä teatteritaidetta, musiikkia ja tanssia. Lisäksi Manchesterin MEN – areena on suurin laatuaan Euroopassa, ja siellä järjestetäänkin jatkuvasti maailmankuulujen artistien konsertteja.

 

 


Kommentit

Manchester — 1 kommentti

  1. Itse olin Manchesterissä muutama vuosi sitten sairaanhoitajakoulutukseni aikana, jolloin meillä oli mahdollisuus valita harjoittelukausi Brittein saarillakin. Todella mahtava kaupunki, joka tosiaan sopii nuorille kuin nappi silmään. Aika ei käy koskaan pitkäksi, silla niin shoppailua voi harrastaa – tai sitten ikkunaostoksia, kuten me opiskelijat – pubit, ravintolat ja kahvilat taas on kivoja paikkoja illanviettoon ja konserttejakin on usein. Julkinen liikenne pelaa hyvin ja busseilla pääsee kaupungin jokaiselle nurkalle. Moss Side oli silloin vielä todella rauhatonmta aluetta, jolta pysyteltiin kiltisti kaukana. Nyt sekin on kuulema jo onnistunut vähän parantamaan tapojaan. Samoin Burnage ja Gorton oli aika rähjäpaikkoja, en tiedä, onko aika tuonut muutosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>