Manchesterin 20 tunnettua museota

 1. The Manchester Museum: Osana Manchesterin yliopistoa, tämä museo tarjoaa laajan kokoelman historiallisia ja kulttuurisia esineitä, mukaan lukien arkeologisia löytöjä, eläintieteellisiä näytteitä ja muinaisia esineitä eri puolilta maailmaa.
 2. Science and Industry Museum: Tämä museo keskittyy teollisuuden, tekniikan ja tieteen historiaan. Sieltä löytyy interaktiivisia näyttelyitä, jotka kertovat teollisen vallankumouksen vaikutuksesta Manchesteriin ja sen vaikutuksesta maailmaan.
 3. People’s History Museum: Tämä museo käsittelee demokratian, ihmisoikeuksien ja yhteiskunnallisen muutoksen historiaa. Se tarjoaa näkymän työväenluokan ja sosiaalisen liikkeen vaikutukseen Britannian historiassa.
 4. Manchester Art Gallery: Taiteen ystäville tämä museo tarjoaa laajan valikoiman brittiläistä ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Näyttelyihin kuuluu maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä.
 5. The Lowry: Vaikka se sijaitseekin Salfordin puolella, The Lowry on tärkeä kohde, joka yhdistää taiteen ja viihteen. Siellä on taidetta ja teatteria, ja se on myös kuuluisa Lowryn taiteilijakeskuksestaan.
 6. Manchester Craft and Design Centre: Tämä keskus esittelee käsityötaitoa ja designia, ja siellä voit tutustua paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten töihin sekä ostaa uniikkeja esineitä.
 7. IWM North (Imperial War Museum North): Sijaitsee Salfordin Quaysissa, tämä museo keskittyy sotahistoriaan ja sen vaikutukseen yhteiskuntaan. Se tarjoaa syvällisen katsauksen sotiin ja konflikteihin eri aikoina.
 8. Manchester Jewish Museum: Tämä museo esittelee juutalaisen yhteisön historiaa Manchesterissa. Se tarjoaa näkymän juutalaiseen kulttuuriin, perinteisiin ja elämäntapaan.
 9. National Football Museum: Jalkapallon ystäville tämä museo on välttämätön vierailukohde. Se esittelee jalkapallon historiaa, pelaajia, seuroja ja merkittäviä hetkiä.
 10. Whitworth Art Gallery: Toisaalta taidegalleria ja puutarha, tämä paikka tarjoaa taidekokemuksen sekä sisällä että ulkona. Siellä on monenlaista taidetta eri aikakausilta.
 11. Manchester Museum of Transport: Tämä museo keskittyy liikenteen historiaan ja tarjoaa laajan kokoelman ajoneuvoja, kuten vanhoja busseja, raitiovaunuja ja muita kulkuneuvoja.
 12. Manchester Police Museum: Poliisitoiminnan historiaa esittelevä museo, joka tarjoaa näkymän Manchesterin poliisin historiaan, rikostutkintaan ja lainvalvontaan.
 13. Working Class Movement Library: Tämä kirjasto ja museo keskittyy työväenluokan liikkeen historiaan, yhteiskunnallisiin muutoksiin ja työväenluokan kulttuuriin.
 14. The Pankhurst Centre: Tämä museo ja keskus keskittyy naisten oikeuksien ja tasa-arvon historiaan. Se on nimetty suffragetti-aktivisti Emmeline Pankhurstin mukaan.
 15. Manchester Museum of Science and Industry at Bury: Tämä sivusijainti Museosta Science and Industry keskittyy höyryvoimaan ja teolliseen vallankumoukseen. Siellä on säilynyt monia historiallisia koneita ja laitteita.
 16. Manchester Jewish Museum at Cheetham Hill: Toinen sivusijainti Manchester Jewish Museosta, joka sijaitsee Cheetham Hillissä. Se tarjoaa lisää tietoa juutalaisesta kulttuurista ja historiasta.
 17. Greater Manchester Fire Service Museum: Tämä museo esittelee palokunnan ja pelastuspalveluiden historiaa. Siellä on vanhoja paloautoja, varusteita ja tarinoita palomiehistä.
 18. Ordsall Hall: Vaikuttava historiallinen rakennus, joka tarjoaa näkymän keskiaikaiseen ja Tudor-aikaiseen elämään. Siellä on myös tapahtumia, näyttelyitä ja opastettuja kierroksia.
 19. Salford Museum and Art Gallery: Vaikka se sijaitsee Salfordin puolella, tämä museo tarjoaa monipuolisen kokoelman taidetta, historiallisia esineitä ja näyttelyitä, jotka liittyvät paikalliseen historiaan ja kulttuuriin.
 20. Elizabeth Gaskell’s House: Tämä historiallinen talo oli kirjailija Elizabeth Gaskellin koti. Nykyään se toimii museona, joka tarjoaa katsauksen viktoriaaniseen aikaan ja kirjailijan elämään.

Kommentit

Manchesterin museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>