Historia ja Tausta

IWM North (Imperial War Museum North) on osa Manchesterin dynaamista kulttuurisesti rikasta maisemaa, ja se avasi ovensa yleisölle vuonna 2002. Museo on osa Imperial War Museumin verkostoa, joka pitää sisällään myös museon Lontoossa, Duxfordissa ja HMS Belfastilla.

Kokoelmat ja Näyttelyt

IWM Northin kokoelmat tarjoavat ainutlaatuisen katsauksen sotahistoriaan maailmansodista nykypäivään. Museossa on laaja valikoima esineitä, valokuvia ja asiakirjoja, jotka antavat vierailijoille syvällisen käsityksen sodan vaikutuksesta yhteiskuntaan, kulttuuriin ja ihmisten elämään. Esineitä on lainattu yksityisiltä ihmisiltä ja organisaatioilta sekä IWM:n omista kokoelmista.

Näyttelyt IWM Northissa tarjoavat elämyksellisen kokemuksen vierailijoille. Museo käyttää innovatiivista suunnittelua ja teknologiaa kertoakseen tarinoita sodasta ja konflikteista. Museon tunnetuin näyttelytila on Horrobin-näyttelytila, joka esittelee aistillista teatteria ja liikkuvaan kuvaan perustuvia teoksia.

Museon Tarina

IWM Northin tarina alkoi vuonna 1999, kun arkkitehti Daniel Libeskind suunnitteli uuden museorakennuksen. Rakennus edustaa rikkinäistä maailmaa, ja sen merkittävin arkkitehtoninen piirre on sen teräksisessä rakenteessa olevat kolme veistovaletta. Museo on sijoitettu entiseen sotateollisuuden alueelle, ja sen tarkoituksena on kunnioittaa Pohjois-Englannin merkitystä Ison-Britannian sotahistoriassa.

IWM North on tärkeä paikka paikallisille asukkaille sekä kansainvälisille vierailijoille, jotka haluavat oppia enemmän sodasta ja sen vaikutuksista. Museo tarjoaa monia tapoja osallistua, mukaan lukien työpajoja, luentoja ja erityisiä tapahtumia.

Virtuaalikierros

Manchesterin IWM North -museo tarjoaa virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa museon tutkimisen verkon kautta kotisohvalta käsin. Virtuaalikierroksen avulla kävijät pääsevät tutustumaan museon monipuolisiin näyttelyihin ja kokoelmiin. Kierroksella voi tutustua esimerkiksi The First World War Galleries -näyttelyyn, jossa esitellään ensimmäisen maailmansodan historiaa ja sen vaikutuksia. Kuvat, videot ja äänitallenteet tuovat näyttelyt elävästi esiin, ja kävijät voivat liikkua vapaasti museon tiloissa. Virtuaalikierros tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua sotahistoriaan ja oppia uutta, vaikka ei pääsisi fyysisesti museoon asti.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

IWM North järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja kaikenikäisille museokävijöille. Museossa voi osallistua esimerkiksi työpajoihin, joissa pääsee itse kokeilemaan erilaisia sotahistoriaan liittyviä toimintoja. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia luentoja, keskusteluja ja elokuvaesityksiä, jotka käsittelevät sotahistoriaa eri näkökulmista. Tapahtumakalenterista löytyy varmasti jokaiselle mielenkiintoista ja opettavaista ohjelmaa. Aktiviteetit ja tapahtumat mahdollistavat museon näyttelyiden ja kokoelmien lisäksi vuorovaikutuksen muiden kävijöiden kanssa.

Opastus ja Koulutus

IWM North tarjoaa erilaisia opastus- ja opetusohjelmia, jotka on suunnattu erityisesti kouluille ja opiskelijoille. Museon opetusohjelmat on suunniteltu tukemaan opetussuunnitelman tavoitteita ja tarjoamaan mahdollisuuden syvällisempään oppimiseen. Museossa vierailevat kouluryhmät voivat osallistua työpajoihin, opastetuille kierroksille ja lähteä tutkimusretkelle museon kokoelmiin. Opastusohjelmat tarjoavat monipuolisia tapoja oppia sotahistoriasta ja sen vaikutuksista nykypäivään.

IWM Northin virtuaalikierros, tapahtumat ja aktiviteetit sekä opastus- ja opetusohjelmat tekevät museokäynnistä elämyksellisen kokemuksen sotahistorian ystäville. Museo tarjoaa monipuolisia tapoja tutustua sotahistoriaan ja oppia uutta, oli sitten paikan päällä tai virtuaalisesti.

Museokauppa

IWM North -museossa on laaja valikoima sotahistoriaan liittyviä tuotteita ja lahjaideoita. Museokaupasta voi ostaa muun muassa kirjoja, julisteita, vaatteita, keräilyesineitä ja leluja. Tuotteet heijastavat monia museon näyttelyitä ja tarinoita sekä sotahistorian eri aikakausia. Museokauppa tarjoaa myös erikoistuotteita, joita ei muualta löydy, ja niiden hankkiminen voi olla hyvä tapa tukea museon toimintaa. Lisäksi museokauppa on avoin kaikille, eikä museoon pääsyn ostaminen ole välttämätöntä.

Kävijän Opas

IWM North tarjoaa kävijöilleen tarkan ja informatiivisen oppaan museossa seikkailuun. Opas sisältää tietoa museon näyttelyistä, historiasta ja kokoelmista. Se auttaa kävijöitä löytämään eri näyttelyalueet ja antaa tietoa esineistä ja tarinoista, jotka liittyvät kukin näyttelyyn. Opas sisältää myös kartan, josta kävijät voivat suunnistaa museossa helposti. Itseopastusopas on saatavilla useilla eri kielillä ja se on ilmaiseksi käytettävissä museossa vierailun aikana.

Aukioloajat ja Liput

IWM North on avoinna seitsemänä päivänä viikossa. Museo on avoinna klo 10.00-17.00 maanantaista sunnuntaihin. Museoon voi ostaa lippuja museon verkkosivujen kautta tai suoraan museon lipunmyynnistä. Liput ovat voimassa koko päivän, joten kävijät voivat viettää museossa niin paljon aikaa kuin haluavat. Museoon pääsee myös ilmaiseksi, mutta eräät erikoisnäyttelyt ja tapahtumat saattavat veloittaa erillisen maksun.

Sijainti

IWM North sijaitsee Manchesterissa, Länsi-Englannissa. Museo sijaitsee Trafford Parkin alueella, joka on noin neljän kilometrin päässä Manchesterin keskustasta. Museon osoite on The Quays, Trafford Wharf Road, Trafford Park, Manchester, M17 1TZ. Museoon on helppo päästä useilla eri kulkuvälineillä, kuten junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Lähimmälle pysäköintialueelle voi myös pysäköidä autonsa ja kävellä museolle.


Kommentit

IWM North (Imperial War Museum North) — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>