Aberdeen

Aberdeen

Maisema SkotlannissaAberdeen on Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki Koillis-Skotlannin rannikolla. 220 000 asukkaan satamakaupunki sijaitsee noin 190 kilometrin päässä maan pääkaupungista Edinburghista. Vaikka Aberdeen ei ehkä olekaan matkakohteena ainakaan brittien mielestä aivan suosituimmasta päästä, on se kuitenkin jo pelkästään öljybisneksensä vuoksi yllättävän hienostunut ja vilkas kaupunki. Aberdeen on tunnettu ainakin mahtavista graniittirakennuksistaan, vihreydestään sekä yhteisöllisyydestään, ja se onkin äänestetty Iso-Britannian keskimääräisesti onnellisimmaksi kaupungiksi.

Aberdeen ei välttämättä sovellu kokonaisen viikon lomakohteeksi samalla tavalla kuin suuremmat kaupungit Edinburgh ja Glasgow, mutta se on silti loistava pysähdyspaikka osana hieman pidempää Skotlannin reissua. Vaikka Aberdeenissa onkin kaupungin tunnelmaa, on se silti paikkana melko etäinen ja hyvin rauhallinen verrattuna muihin Skotlannin suositumpiin kaupunkikohteisiin. Aberdeenissa on lisäksi hyvin turvallista, ja rikosten vuosittainen lukumäärä on hyvin alhainen. Yliopiston ja öljybisneksen houkuttelemat maahanmuuttajat tekevät Aberdeenista hyvin kansainvälisen, ja sen keskustassa kuuleekin puhetta monella eri kielellä.

Aberdeenissa voi halutessaan liikkua bussilla tai takseilla, mutta parhaiten kaupunkiin pääsee tutustumaan kävelemällä, sillä välimatkat keskustassa eivät ole kovin pitkiä. Lisäksi kävellessä kaupungin ainutlaatuista arkkitehtuuria voi ihailla ajan kanssa. Taiteen ystävä voi helposti kuluttaa kokonaisen iltapäivän Aberdeenin monipuolisessa taidegalleriassa, mutta taiteesta hieman vähemmän tietävän kannattaa myös piipahtaa siellä ainakin pikaisesti. Hieman erikoisempi Aberdeenin merimuseo havainnollistaa vierailijalleen kaupungin ja meren välisen pitkän ja tiiviin historian. Jos Aberdeenissa kulutettava aika on rajallinen, on merimuseo upeine maisemineen ehkäpä suositelluin nähtävyys. Lisäksi aikaa kannattaa varata Aberdeenin kuuluisalla pitkällä rannalla kävelemiseen, lenkkeilyyn tai ihan vain loikoiluun. Aurinkoisina päivinä merenranta on erityisen suosittu pariskuntien ajanviettopaikkana ja innokkaiden surffaajien keskuudessa. Kaupungista löytyy toki tavallisempiakin huvituksia, kuten ravintoloita, huvipuisto, elokuvateatteri ja urheilukeskus.

 

2 Comments

  1. Aberdeen kesällä? 15 marraskuun, 2014 Reply
  2. Milla 2 marraskuun, 2015 Reply

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *