Harrogate

 

Harrogate, Ripleyn linna

Ripleyn linna Harrogatessa

Harrogate on kaunis ja vanhanaikainen Pohjois-Yorkshiressa sijaitseva kaupunki. Se on erityisen tunnettu vihreydestään, kylpylätoiminnastaan ja lukemattomiin teelaatuihin erikoistuvista kuppiloistaan. Kaupungin keskusta on melko pieni, mutta siellä riittää silti paljon erilaisia mukavia ravintoloita, pubeja ja muita ajanviettopaikkoja. Kesäisin kaupunki on erityisen suosittu retkikohde, ja silloin hotellin varaaminen saattaakin olla työn ja tuskan takana. Siksi Harrogatessa vierailu kannattaakin sisällyttää osaksi kevään tai syksyn aikana tehtävää Englannin reissua. Harrogatessa tekemistä ei välttämättä löydy yhtä paljon kuin Englannin suuremmissa kaupungeissa, mutta se on kuitenkin kohteena erityisen miellyttävä. Kaupunki onkin äänestetty jo pariin otteeseen yhdeksi parhaimmista asuinpaikoista koko Iso-Britanniassa.

Harrogatea lähimpänä sijaitseva lentokenttä on Leeds-Bradford, jolle voi lentää hyvin edullisesti useista Euroopan kaupungeista eri halpalentoyhtiöillä. Matka taittuu toki junalla esimerkiksi Edinburghista tai Lontoosta vaikkapa Leedsissä tai Yorkissa junaa vaihtamalla. Itse kaupunkiin tutustuminen onnistuu parhaiten kävellen tai vaihtoehtoisesti hiljaa pyöräillen paikan erityisestä kiireettömyyden tunteesta nauttien. Auton vuokraamista ei suositella, sillä se on kaupungin koon takia melko tarpeetonta, ja kaupungin pääkadut ruuhkautuvat aamuisin ja iltapäivisin todella pahasti.

Harrogate on erittäin turvallinen kaupunki, jopa yöaikaan. Jos ilta kaupungin pubien tarjonnasta nauttien venyy hieman liian pitkäksi, ei hotellille kävelemistä tarvitse juurikaan pelätä. Yksin liikkumista kannattaa toki silti välttää yhtä paljon kuin missä tahansa muussakin kaupungissa. Harrogaten suosituin nähtävyys on 1500-luvulla rakennettu Ripleyn linna, jota ympäröi upea kukkapuutarha ja järvi. Kaupungin ruokatarjonta on hyvin monipuolinen, ja kasvissyöjien ja vegaanien kannattaakin ehdottomasti tutustua rautatieaseman lähellä sijaitsevan Wild Ginger –ravintolan tarjontaan. Kauniina päivänä eväät kannattaa ostaa ruokakaupasta ja suunnata kaupungin puistoon lepäilemään ja seurailemaan iloisten paikallisten elämänmenoa. Rauhallisen Harrogate –retken lopuksi voi varata vaikkapa kuumailmapalloajelun, ja ihailla kaunista pikkukaupunkia yläilmoista asti.

 

 


Kommentit

Harrogate — 1 kommentti

  1. Enpäs ole koskaan aiemmin Harrogatesta vielä kuullutkaan, oli todella virkistävää lukea aivan uudetsa kohteesta. Tuohan olisi mukava lisä autolla tehtävälle Englannin kierrokselle, jollaista olen jo kauan suunnitellut (auton tietysti vuokraisin sitten paikan päälla!) Haluaisinkin nimen omaan tutustua perinteisiin brittiläisiin pikkukyliin ja -kaupunkeihin, joita toisinaan saa ihailla eri tv-sarjoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>