Cardiff

Kesälomareissu Cardiffiin

 

Cardiff, walesiksi Caerdydd, on Walesin pääkaupunki Iso-Britanniassa. Vaikka Cardiff on perinteisimmin tunnettu teollisuuskaupunkina, on se kuitenkin viime vuosikymmenten aikana kehittynyt hyvin eloisaksi ja moderniksi pääkaupungiksi. Sen erityinen historia ja vahvasti läsnä oleva perinteinen walesilainen kulttuuri kiehtovat ulkomaalaisiakin turisteja yhä enemmän, ja Cardiffia pidetäänkin nykyään yhtenä Iso-Britannian suosituimmista matkailukohteista.

Sää Walesissa on melko leuto vuoden ympäri, mutta ehdottomasti parhaat ajankohdat Cardiffissa vierailuun ovat alkukesä ja alkusyksy. Kaupunki on yksi Iso-Britannian vihreimmistä kaupungeista kesäisin, ja keskustan rauhallisessa Bute Park –puistossa istuskelu sekä vilkkailla kävelykaduilla oluesta ja paikallisista herkuista nautiskelu ovat molemmat varsinkin kaupungin lukemattomien kesäfestivaalien aikaan varsin virkistäviä kokemuksia. Lisäksi Cardiffin keskusta on vahvasti Iso-Britannian kymmenen parhaan ostospaikan joukossa, ja sen kauniiissa rakennuksissa on mielenkiintoisia kauppahalleja, joiden myymälöistä voi ostaa esimerkiksi maukasta purtavaa, merkkituotteita sekä perinteisiä walesilaisia matkamuistoja ja lahjatavaroita. Cardiff tunnetaan myös linnojen kaupunkina, ja sen alueella sijaitseekin jopa viisi eri linnaa, joissa kaikissa kannattaa ehdottomasti vierailla ajan salliessa.

Jalkaisin liikkuminen Cardiffissa on helppoa, toisin kuin esimerkiksi Lontoossa. Sen päänähtävyydet, kuten Cardiffin linna ja modernin arkkitehtuurin taidonnäyte The Wales Millennium Centre, sijaitsevat kaikki keskeisellä paikalla ja melko lähellä toisiaan. Bussilla liikkuminen on kuitenkin myös edullista, mikäli kaksikerroksisen bussin kyydissä istuminen hieman erilaisena kokemuksena houkuttelee. Kannattaa kuitenkin muistaa, että paikalliset bussikuskit eivät erityisemmin pidä vaihtorahan antamisesta esimerkiksi kymmenen punnan seteliä vastaan, joten mukaan kannattaa aina varata tasaraha pikkukolikkoina. Cardiffissa pyörällä liikkuminen onnistuu myös mainiosti, ja matkalla kaupungin satamaan pyörävuokraamoa on vaikea olla huomaamatta. Pääkaupungin satama-alueella merimaisemien katselu pyörän selästä on unohtumaton kokemus, mutta sen isoimmilla teillä pyöräilyä tulisi kuitenkin välttää.

 

3 Comments

  1. Sinttu 11 lokakuun, 2014 Reply
  2. Nimetön 11 marraskuun, 2015 Reply
  3. Lasten kanssa Walesiin? 13 marraskuun, 2015 Reply

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *