Lontoo

Iso-Britannian tärkein matkakohde on tietenkin maan pääkaupunki Lontoo. Näille sivuille on koottu Lontoosta artikkeleita ja muuta hyödyllistä tietoa.

Aloitetaan Lontoon lentokentistä. Niitä on mainitun artikkelin mukaan kuusi kappaletta. Tärkein niistä on tietenkin Heathrow.

Kuningaskunnan parlamenttitalo on nimeltään Westminsterin palatsi ja se sijaitsee aivan Lontoo keskustassa.

Aivan edellisen vieressä on tunnettu kellotorni Big Ben. Siitä löytyy myös muualta netistä lontoo, big ben, sekä suomeksi että englanniksi.

British Museum on ehkä maailman tunnetuin museo. Se on enemmänkin historiallinen museo kuin yhtä kuuluisa Pariisin Louvre, joka on enemmän taidemuseo. Rajanveto näissä asioissa on tietysti hankalaa, taide on aina historiaa ja toisaalta museoiden historia on pääosin taidetta.

Maailman kuuluisin silta, London Bridge, ei oikeastaan ole nähtävyys ollenkaan. Kuuluisan siitä tekee vain sen tai oikeastaan niiden historia. Nykyinen silta on tuiki tavallinen maantiesilta, ihan hieno sellainen. Kuuluisampia ovat sen edeltäjät. Turistit erehtyvät luulemaan komeaa Tower Bridgeä juuri London Bridgeksi. Se sijaitsee aivan Towerin linnan vieressä josta on saanut nimensä. Edellä mainitusta linkistä löytyy artikkelisarja kyseistä linnasta.

 

 

 

 

 

 

4 Comments

  1. Kari 20 tammikuun, 2016 Reply
  2. Jessi 18 kesäkuun, 2016 Reply
  3. Urho 26 kesäkuun, 2016 Reply
  4. Taikaa ilmassa 21 marraskuun, 2016 Reply

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *